Jedna od svakodnevnih okupacija djeteta je ŠKOLOVANJE. Proces školovanja od djeteta zahtjeva sudjelovanje u

  • akademskim aktivnostima poput primjerice matematke, hrvatskog, prirode, domaća zadaća,
  • zatim ne-akademskim aktivnostima poput suradnje/igre za vrijeme odmora, objedovanja u školskom restoranu/kuhinji,
  • te sudjelovanju u aktivnostima na hodniku, ekstrakulikulranim aktivnostima poput sportova, gimnastike, plesa, jezika te vokacijskim aktivnostima.

Jedan od prvih koraka, naravno tijekom ili iza pregleda radi upisa u školu je nabavka školske torbe. Putem ovog kratkog videa, naše stručnjakinje, radne terapeutkinje, Saša Radić i Andrea Matković prezentiraju neke od ključnih faktora koje je potrebno uzeti u obzir pri odabiru škoslke torbe. Ova aktivnost Centra aRTis je jedan od segmenata našeg društveno odgovornog poslovanja jer navedene aktivnosti su segment velikog proketa Hrvatske udruge radnih terapeuta u suradnji s prof Karen Jacobs s Sveučilišta Boston i Američkog udruženja radnih terapeuta. Radionice koje organiziramo sa ovom tematikom besplatne su za vrtiće i škole s kojima surađujemo.

Radna terapeutkinja, Aparna Guttery koja se specijalizirala u tremanu djece s teškoćama senzoričkog procesuiranja je osmislila ruksak RelaxPack, koji pruža dodatne senzoričke informacije, pa ga možete pogledati u video prikazu koji se nalazi ispod.

Categories: sasa-radic škola

Skip to content