ALERT program® – “KAKO MOJ MOTOR RADI”

       

ALERT program® je namjenjen djeci koja imaju poteškoće zadržavanju pažnje, fokusa na aktivnost koju trebaju provoditi, djecu koja su pretjerano ili smanjeno aktivna, djece koja imaju poteškoće pri dostizanju adekvatne razine aktiviteta/uzbuđenja i pažnje potrebne za učenje, igru i istraživanje te djece koja imaju problema u organizaciji svog ponašanja.

ALERT program® se temelji na teoriji senzoričke integracije kojeg je postavila dr Jean Ayres, radna terapeutkinja i neuorznanstvenica, te služi kao nadopuna terapijskoj intervenciji.

ALERT program®, kojeg su osmislile radne terapeutkinje Williams i Shellenberger, potkrepljen je mnogobrojnim istraživanjima koja su pokazala da unaprijeđuje:

  • vještine samoregulacije i pažnje,
  • nošenje sa senzoričkim različitostima i senzoričkim izazovima,
  • sposobnost prelaska iz situacije u situaciju
  • izvršne funkcije.

(Više o praksi utemeljenoj na dokazima i istraživanjima o ALERT programu® možete pronaći ovdje)

ALERT program® se provodi u obliku jednostanih radionica, jednom ili dva puta tjedno. Tijekom radionica, dijete/osoba razvija svjesnost svog stanja, povećava razumijevanje svojih senzoričkih različitosti i svojeg ponašanja, prepoznaje svoje vještina samoregulacije koje su nužne za igru, učenje i istraživanje, prepoznaje aktivnosti koje sačinjavaju senzoričku dijetu za to specifično dijete te uvježbava senzoričke strategije koje su potrebne za zadržavanje u specifičnim razinama uzbuđenja i pažnje i na kraju krajeva olakšava svakodnevne situacije.

Mjesto održavanja: aRTisIncludum, Vukomerec 45, 10 000 Zagreb
Raspored radionica:    utorak 10.30-11.30; četvrtak 17.00-18.00

Prijave na:

info@artisincludum.hr
+385 (0) 91 731 0066
Voditeljice radionica su:

Saša Radić, pedijatrijska radna terapeutkinja koja radi s djecom s različitim okupacijskim izazovima, njihovim obiteljima te svima koji su svakodnevica djeteta. U duhu radnoterapijske prakse, Saša u svom radu koristi djetetu usmjeren pristup primjenom svakodnevnih aktivnosti, kod djece je to najčešće igra, da bi dijete potakla da razvije svoje potencijale u svrhu igre, istraživanja i učenja. Saša također radi sa roditeljima, obitelji, odgajateljima i svima ostalima oko djeteta kroz informiranje, edukaciju i trening, a sa ciljem da se osigura poticajna okolina i kontekst djetetu koji će djelovati na njegovu uspješnost. Saša se kontinuirano profesionalno usavršava na području RH i Europe, certificirani je za provedbu Ayres senzoričke integracije te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) od strane The University of Southern California Division of Occupational Science and Therapy i WPS – Western Psychological Services) (Certification No. 5043), završila je edukacija iz terapije hranjenja, tretmana iritabilnih beba, ergonomske prilagodbe prostora, alternativnih i augmentativnih oblika komunikacije. Usavršavala se također kroz studijska putovanja u Kinderzentrum München. Saša Radić je asistent-stručni suradnik pri Katedri za radnu terapiju Zdravstvenog veleučilišta i trenutno je na magistarskom studiju radne terapije  na  University of Salford  Manchester, United Kingdom. Prezentirala je svoj rad na nizu nacionalnih i međuarodnih kongresa, konferencija, tečajeva i radionica te je ko-autor poglavlja u knjizi Occupational Therapies Without Borders, 2nd Edition.

Ivana Ćuk je radna terapeutkinja koja najviše uživa u radu s djecom. Nakon završenog fakulteta svoje znanje nastavila je usavršavati kroz različe edukacije te trenutno polazi Međunarodno priznati program Ayres Senzoričke Integracije® ASI® te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) u organizaciji CLASI (Collaborative for Leadership in Ayres Sensory Integration). Ivana Ćuk radi s djecom različitih dobnih skupina koja imaju izazove u svakodnevnom funkcioniranju. Svoje vještine razvijala je i izvan granica Hrvatske gdje je imala priliku provoditi ALERT program utemeljen na dokazima u P.O.T.S. Pediatric Occupational Therapy Service na Malti.

Podijelite nas:
error